COVID-19

U Brezi se nastavljaju provoditi akcije pojačanog čišćenja i dezinfekcije javnih površina

 

20.03.2020 09:48
Slika
 
Vodeći se naredbama, mjerama i uputama Kantonalnog Kriznog štaba za praćenje koronavirusa pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice i radnici Javnog preduzeća “Komunalno” jučer su u mjesnim zajednicama nastavili provođenje pojačanog čišćenja i dezinfekcije javnih površina.

U skladu s Naredbom lokalnog Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa dezinfekcija će se provoditi pojačano na prilazima trgovinama s prehrambenim proizvodima, apotekama, pekarama, zdravstvenoj ustanovi, bankama, na prostoru ispred vjerskih objekata i na svim ostalim javnim površinama za koje se procijeni da je na njima veći stepen kretanja i boravka stanovnika.

U svom današnjem obraćanju načelnik mr.sci. Munib A. Zaimović još jednom je uputio apel građanima da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Raspoložive jedinice Civilne zaštite općine Breza nastavljaju s aktivnostima u borbi protiv širenja koronavirusa, po naredbi komandanta Štaba civilne zaštite načelnika Zaimovića.

Prema posljednjim informacijama na području općine Breza 40 osoba se nalazi u kućnoj samoizolaciji i nema registrovanih slučajeva zaraze.
0 0