Info

U maloj sali govoreno o iskustvima projekta "Participativni budžet za Brezu"

 

21.11.2018 17:40
Slika
 

Izvršna direktorica Udruženja izbornih zvaničnika u BiH (UIZBiH) Zvjezdana Dragović, program-menadžerica UIZBiH Anela Čavdar i predstavnik češke nevladine organizacije Agora CE Vojtech Černy posjetili su Brezu i obišli lokacije implementiranih aktivnosti u okviru projekta „Participativni budžet“ koji se finansira sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike i općine Breza.

Na sastanku u maloj sali općine Breza, Dragović, Čavdar i Černy su o iskustvima projekta razgovarali s načelnikom Munibom Zaimovićem, njegovom pomoćnicom Melihom Beširević te predstavnicima timova koji su radili na izradi pobjedničkih projektnih prijedloga: Azrudinom Salkićem, Amrom Mušić, Velidom Zaimović i Evelinom Jekalović.

”Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod”, „Happy schoolchild“, „Pokretnom rampom do sigurnosti“ i ”Dječije igralište za bolje sutra” četiri su pobjednička projektna prijedloga u okviru Participativnog budžeta za Brezu. Koordinatori na projektu za Participativni budžet, ispred općine Breza, su Alen Smajić i Eldin Mustafić.

Za aktivno učešće u projektu „Uključivanje mladih ljudi u javni život na lokalnom nivou u BiH“ koji sredstvima Ambasade Republike Češke u BiH implementira UIZBIH, načelniku Zaimoviću su zahvalnice uručili Černy i Dragović.

0 0