Info

U maloj sali općine Breza govoreno o temama koje se odnose na rad Crvenog križa i Lovačkog društva

 

15.10.2020 23:16
Slika
 
O brojnim temama koje se odnose na rad Crvenog križa (CK) općine Breza i Lovačkog društva (LD) “Breza”, sa predsjednicima ovih organizacija Seadom Silajdžićem i Nusretom Beširevićem, u maloj sali općine Breza 15. oktobra razgovarao je načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović.

Govoreći o sprovođenju brojnih aktivnosti u cilju očuvanja prirode i divljači  Beširević je dodao da je Društvo određene projekte realiziralo uz podršku Općine.

“S načelnikom smo u nekoliko navrata razgovarali o problemima s kojima se susrećemo. Uvijek nam je izlazio u susret, zbog čega smo Savezu lovačkih organizacija u Bosni i Herecegovini predložili da mu se dodijeli Plaketa za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju lovstva što je prihvaćeno”, rekao je Beširević.

Načelnik Zaimović je istaknuo da članovi, kroz svoj prepoznatljiv rad, doprinose očuvanju višedecenijske tradicije lovstva na području Breze te je obećao podršku u realizaciji svih budućih projekata LD “Breza”.

U 2020. godini, posredstvom akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Brezi, za Kantonalnu bolnicu Zenica je prikupljeno 313 doza krvi, što ovu lokalnu zajednicu svrstava u prve redove na nivou Kantona i Federacije u odnosu na broj stanovnika.

"Općina Breza je naš partner u izvršavanju određenih zadataka, počevši od borbe protiv pandemije u kojoj smo direktno učestvovali, gdje smo u saradnji s Centrom za socijalni rad sproveli mnogo akcija snabdijevanja stanovništva prehrambeno-higijenskim artiklima. Sve vrijeme smo imali 27 volontera koji su aktivno radili. Posebno se možemo pohvaliti organizovanjem akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vremenu pandemije. U ovoj godini smo završili tri akcije koje su imale veliku podršku lokalne zajednice, uz izuzetno dobar odziv stanovništva. Obezbijedili smo 313 doza krvi što nije pošlo za rukom ni puno većim općinama od Breze”, naveo je Silajdžić i dodao da je Općina Breza, na čelu s načelnikom Zaimovićem, generalni sponzor redovnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

“Lokalna organizacija Crvenog križa je u 2020. godini napravila sjajne rezultate u realizaciji brojnih aktivnosti čime je još jednom potvrđeno da je ovo jedna od najuspješnijih organizacija u Federaciji Bosne i Hercegovine, na čemu predsjedniku Silajdžiću, svim aktivistima i građanima upućujem čestitke”, izjavio je načelnik Zaimović.
0 0