Info

U maloj sali općine Breza potpisani vrijedni ugovori

 

29.11.2018 18:36
Slika
 
Ugovor u vrijednosti od 26.184 KM, koji podrazumijeva zamjenu vanjske stolarije na fiskulturnoj sali Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" područna škola Župča, u prostorijama općine Breza danas su potpisali načelnik Munib Zaimović i direktor kompanije "HDI" Sarajevo Haris Djana. Ugovor o izradi termofasade na fiskulturnoj sali škole u Župči, čija je vrijednost 35.589 KM, načelnik Zaimović zaključio je i s direktoricom građevinske firme "Vizija" d.o.o. Mevlidom Smajić.

Zaključivanju ugovora prisustovala je direktorica OŠ "Safvet-beg Bašagić" Mersiha Šehić.

Ona je u prethodnim obraćanjima javnosti naglašavala važnost realizacije projekta utopljavanja Osnovne škole u Župči, navodeći da se kolektiv već dugo bori s problemom neuvjetnog rada.

- Sigurni smo da će realizacija projekta donijeti pozitivan odjek u zajednici, jer to je bitno svima. Želim da pošaljem poruku roditeljima i učenicima, svojim saradnicima i kolegama, da je ovo jedan od rijetkih i svijetlih primjera kako ljudi iz različitih sfera djelovanja i političkih ubjeđenja, kad se usmjere na zajednički cilj, mogu na pravi način postići puno toga - izjavila je 29. augusta 2018. direktorica Šehić.

Zaključkom Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti“, za utopljavanje objekta osnovne škole u Župči, izdvojeno je 166.000 KM.
0 0