Info

Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja i sporta dalo nemjerljiv doprinos u izgradnji temelja za zdrav i aktivan život mladih i kreiranju pozitivnog sportskog okruženja na području općine Breza

 

07.04.2024 21:29
Slika
 
Javno priznanje “Nagrada Breze”, tokom svečane akademije u kino sali “Sretno”, dodijeljeno je Udruženju pedagoga tjelesnog odgoja i sporta (UPTOS) Breza. Nagradu je preuzeo predsjednik UPTOS-a Eldar Zelenturović.

“Emotivno je ovo. Hvala vam. Tokom 16 godina postojanja preko 5.000 djece, omladine i populacije srednje životne dobi je prošlo kroz naše brojne projekte, a ovo je prvo priznanje. Hvala predlagačima i Komisiji na prepoznavanju našeg rada. Ovo će nam biti još jedan motiv i obaveza da radimo više i bolje za našu Brezu, za našu djecu, omladinu, kao i populaciju srednje životne dobi. Završio bih izlaganje našim sloganom: ZA SPORT, ZA IGRU, ZA SREĆU, jer to nam je osnovni cilj“, naglasio je predsjednik Zelenturović.   

Udruženje je, na inicijativu profesora i nastavnika sporta i tjelesnog odgoja, osnovano 14. augusta 2008. godine. Kroz 16 godina postojanja realizovalo je više od stotinu projekata u kojima je aktivno sudjelovalo preko 5.000 hiljada učesnika oba spola i svih uzrasnih kategorija (predškolarci, osnovci, srednjoškolci, seniori, veterani, populacija srednje životne dobi).

Organizirajući sportske događaje i takmičenja, kolektiv pedagoga tjelesnog odgoja konstantno je podsticao mlade da se aktivno uključe u sportske aktivnosti promovišući zdrav način života, timski duh i fer plej.

Sarađujući sa školama u cilju implementacije programa sporta, UPTOS je mladima omogućio da se upuste u različite sportske discipline, otkriju svoje talente i razvijaju ljubav prema određenim sportovima.

Kroz podršku lokalnim sportskim inicijativama pridonio je kreiranju pozitivnog sportskog okruženja.

Oblikujući sportske navike mladih kroz različite programe i događaje, UPTOS je dao veliki doprinos izgradnji temelja za zdrav i aktivan život mladih.

Među stalnim projektima koje UPTOS realizuje su: općinska školska sportska takmičenje, kantonalna sportska takmičenja, biciklistički kros, planinarski pohodi, škola plivanja, stručni seminari, edukativna predavanja i radionice, memorijalni odbojkaški turnir, univerzalna škola sporta, nogometni turniri, street basket turniri, revijalna ulična utrka „Novo Kojić“, te škola skijanja.

Svi članovi UPTOS-a su diplomirani profesori sporta i tjelesnog odgoja, dok je među njima i magistar nauka iz oblasti sporta i doktor kinezioloških nauka.

Galerija fotografija
0 0