Info

U općini Breza uspješno proveden prvi nadzorni audit

 

22.04.2019 13:26
Slika
 
Vodeći auditor za sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoline ispred certifikacijske kuće TUVadria d.o.o. Mirsad Begić u općini Breza prošle sedmice uspješno je proveo prvi nadzorni audit. Od uvođenja sistema upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2015 i sistema zaštite životne sredine EN ISO 14001:2015 pa do danas, napravljeni su veliki pomaci na njegovom održavanju i poboljšanju. Provjera je urađena u svim procesima i cijeloj organizaciji koju je nadzorni auditor ocijenio pozitivnom.

Nadzornom provjerom je potvrđeno da je organizacija uspostavila i da održava efikasan sistem za obezbjeđenje usklađenosti sa svojom politikom i ciljevima.

Predstavnica Općinskog rukovodstva za ISO standard, službenica Eldina Dervišević, je istaknula da je zadovoljna postignutim rezultatima i naglasila da će Općina Breza i dalje nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta i zaštite okoline jer, kako je navela, prostor za poboljšanje uvijek postoji.

- Čestitke, prije svega, idu Općinskom načelniku Munibu Zaimoviću koji je prepoznao važnost uvođenja sistema upravljanja kvalitetom i zaštitom okoline kao i rukovodiocima organizacionih jedinica i svim uposlenicima koji su kontinuiranim radom doprinijeli na održavanju i poboljšanju sistema - kazala je službenica Dervišević. 
0 0