Info

U općini Breza uspješno proveden treći nadzorni audit

 

22.06.2020 22:01
Slika
 
U općini Breza, 22. juna 2020. godine, treći nadzorni audit prema zahtjevima standarda EN ISO 9001:2015 i EN ISO 14001:2015 uspješno je proveo predstavnik certifikacijske kuće „TUV ADRIA“ mr.sci. Mirsad Begić.

Begić je ocijenio da se u Općini Breza uspješno primijenjuju zahtjevi međunarodnih standarda:  EN ISO 9001:2015 i 14001:2015.

Istaknuti su izuzetno predan rad rukovodstva, IMS tima i posvećenost u radu kao i odgovornost u ponašanju općinske administracije. Pohvale su upućene za rad kriznog štaba za djelovanje u vanrednim situacijama.

Pomoćnica načelnika za finansije, inspekcijske poslove i opću upravu Meliha Beširević je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasila da će Općina Breza i dalje nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta rada i zaštite okoline. „Doprinos postizanju dobrih rezultata dala je i konsultantska kuća „NOORA“ iz Visokog sa konsultantima gospodinom Muhamedom Lemešom i gospođom Amelom Skopljak“, kazala je Beširević.

Na završnom sastanku s auditorom certifikacijske kuće, poslije prezentiranog izvještaja o provjeri upravljanja sistemom kvaliteta i okoline u svim procesima i cijeloj organizaciji, predstavnica kvaliteta za ISO standard, državna službenica Eldina Dervišević je naglasila da su iznesene ocjene vrlo visoke.

„Rezultati audita su podsticaj da radimo još bolje i sistem podignemo na viši nivo, težeći unapređenju i stalnim poboljšanjima u cilju pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima“, rekla je Dervišević.

Begić je dodao da se u Općini Breza uspješno primjenjuju zahtjevi oba standarda, čestitajući načelniku Zaimoviću, rukovodiocima, uposlenicima kao i svim građanima.

Načelnik općine Breza, mr. sci. Munib A. Zaimović je naveo da je uspješno provedeni nadzorni audit potvrda dobrog rada organa uprave, te da mu predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, ali i obavezu da se nastavi raditi u pravcu kontinuiranog poboljšavanja kvalitete i pružanja usluga građanima.
0 0