Info

U Općoj biblioteci održano finale kviza "Šta znam o svom gradu"

 

05.04.2018 22:01
Slika
 
U prostorijama Opće biblioteke "Muhamed Kantardžić" 5. aprila održano je finalno takmičenje kviza "Šta znam o svom gradu", koji je ovog mjeseca organiziran u sklopu aktivnosti kojima se obilježava 6. april - Dan općine Breza.

Takmičare iz Opće gimnazije "Muhsin Rizvić" i Mješovite srednje škole (MSŠ) "Mehmedalija Mak Dizdar" u ime domaćina svečanosti pozdravila je direktorica Opće biblioteke Indira Lukačević.

"Žao mi je što mora biti samo jedan pobjednik, jer ste za nas svi pobjednici, samim tim što ste po drugi i treći put izdvojili slobodno vrijeme da naučite nešto o svom gradu", rekla je Lukačević.

Posebne izraze zahvalnosti na pomoći u održavanju kviza, direktorica je uputila pomoćnici direktorice MSŠ Mireli Abdukić, profesoru Čamilu Buljetoviću, načelniku Munibu Zaimoviću i zaposlenicama Opće biblioteke.

"Šesti april je značajan datum u historiji naše Općine, jer su se tada stanovnici našeg grada oslobodili  fašizma i taj datum danas se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom u Brezi", podsjetio je profesor Buljetović i učenicima poželio mnogo sreće.

Brigu o regularnosti takmičenja čiji je voditelj bio učenik generacije MSŠ u 2012. godini Dino Kulić, vodile su direktorica Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Amra Mušić i novinarka radija Breza Naida Halilić.

Poslije prikazanog izuzetnog znanja o ljudima i događajima koji su obilježili prošlost Breze, prvo mjesto podijelile su ekipa Opće gimnazije u sastavu Nađa Čelik, Hana Jahić i Jasmina Begić i tim iz MSŠ koji su činili Lejla Šabanović, Nihada Silajdžić i Irfan Mahmutović.

Nagrade učesnicima i pobjednicima uručio je savjetnik za društvene djelatnosti u općini Breza Eldin Mustafić.

FOTO : Finale kviza "Šta znam o svom gradu"
0 0