Info

U periodu od aprila od septembra implementiran projekt koji je sufinansirao Fond za zaštitu okoliša FBiH

 

23.10.2019 14:55
Slika
 
Na osnovu Javnog konkursa za dodjelu sredstava u vidu finansijske pomoći kao podrška realizaciji programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2018. godinu – JK2018/1 – LOT 8 (projekti zaštite zraka), Fond za zaštitu okoliša FBiH odobrio je općini Breza sredstva za sufinansiranje troškova projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt Izgradnja kružnih raskrsnica na teritoriji općine Breza”.

Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava, zaključen je 22. aprila 2019. godine. Ukupna vrijednost iznosila je 6.657,30 KM, a učešće Općine 1.331,40 KM, uz dodatnih 1.170 KM izdvojenih za troškove revizije projektno-tehničke dokumentacije.

Period implementacije projekta koji je sufinansirao Fond za zaštitu okoliša FBiH, proteže se od 22. aprila do 22. septembra, dok su njegovi očekivani krajnji ciljevi stvaranje preduvjeta za početak bržeg i lakšeg protoka saobraćaja, manja potrošnja goriva i smanjena emisija štetnih gasova što će, u konačnom ishodu, rezultirati pojačanom zaštitom životne sredine. 

Izrada projektno-tehničke dokumentacije je podrazumijevala izradu glavnih projekata za: kružna raskrsnica spoj R-444, ulica 6. april i Ulica žrtava genocida Srebrenice, kružna raskrsnica Skver u centru grada, spoj R-444 i ZAVNOBiH-a te kružni tok “zgrada Udarnika” Breza, spoj ulica Bogumilska i Žrtava genocida Srebrenice.
0 0