Info

U sali Općinskog vijeća Breza : Načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović organizirao prijem za volontere

 

08.06.2020 12:13
Slika
 
Načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović je 8. juna 2020. godine organizovao prijem za 11 volontera primljenih na osnovu provedenog Javnog oglasa za prijem lica na stručno osposobljavanje u Jedinstvenom organu uprave općine Breza.

Volonteri će tokom narednih 12 mjeseci biti raspoređeni u općinskim službama i javnim ustanovama pod okriljem Općine te će imati priliku za sticanje novih saznanja kako bi svoje teorijsko znanje upotpunili u praktičnom smislu i bili spremniji da učestvuju u konkursnoj proceduri za posao.

"Poslije okončanja stručnog osposobljavanja volonteri će dobiti potvrdu o završetku volontiranja čime će steći uvjete za apliciranje za posao. Želim im mnogo sreće", naveo je načelnik Zaimović.

Volonteri koji će u predstojećoj godini naučiti osnove kancelarijskog poslovanja, vođenja upravnog postupka i ostale segmente funkcionisanja općine Breza i Općinskog vijeća su Adna Botić, Azra Čolan, Amra Hubić, Amina Javorovac, Amira Kovačević, Enis Babović, Erman Bajrić, Emina Sirotanović, Segmedina Botić, Sumeja Suljagić i Zerina Kovačević.
0 0