Info

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy potpisao sporazum o partnerstvu s načelnikom Općine Breza Vedadom Jusićem

 

19.03.2024 14:58
Slika
 
Put Bosne i Hercegovine ka stabilnosti i prosperitetu počinje u lokalnim zajednicama. Dana 19. marta 2024. godine, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy sastao se s načelnikom Općine Breza Vedadom Jusićem i potpisao sporazum o partnerstvu s ovom općinom, kako bi građani dobili moderan sistem upravljanja fokusiran na njihove potrebe.

Ambasador Michael J. Murphy potpisao je sporazume i s predstavnicima lokalnih zajednica iz Berkovića, Goražda, Istočne Ilidže, Ljubinja i Ljubuškog.

Vlada SAD-a putem USAID Bosnia and Herzegovina Projekta pomoći lokalnoj upravi podržava 30 lokalnih zajednica jačajući općinske usluge, održivi razvoj i ulaganja i poboljšavajući transparentnost i odgovornost prema građanima.

Ovaj program će osnažiti građane, poslovne subjekte i civilno društvo kako bi postali još glasniji u svojim zahtjevima prema lokalnim upravama, tražeći pozitivne promjene i pozivajući izabrane zvaničnike na odgovornost.

Opširnije: Načelnik Vedad Jusić potpisao sporazum o partnerstvu
0 0