Info

Upriličena dodjela zahvalnica volonterkama i volonterima koji su od početka pandemije COVID-19 iskazali spremnost za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva

 

12.01.2021 23:16
Slika
 
U sali Općinskog vijeća Breza, 12. januara 2021. godine, upriličena je dodjela zahvalnica volonterkama i volonterima koji su od početka epidemije COVID-19 iskazali veliko razumijevanje i spremnost za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva te su se samoinicijativno prijavili za volontiranje.

Njihovim aktivnostima koordinirao je direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad Osman Salkić. Prema njegovoj ocjeni, u situaciji epidemije koronavirusa na području Breze, iskazalo se zavidno jedinstvo zajednice u cilju pomoći građanima starije životne dobi, bolesnim, nemoćnim i drugim koji spadaju u najrizičniju grupu stanovništva.

Izraze zahvalnosti društveno angažovanim mladim ljudima uputio je Općinski načelnik Vedad Jusić koji se ovom prilikom osvrnuo na volontiranje kao izuzetno značajan segment djelovanja u kriznim situacijama. „Detaljno sam upoznat s aktivnostima koje ste obavljali u okviru inicijative za pomoć građanima u najgorem periodu epidemije, čiju je vrijednost prepoznao direktor Salkić. Hvala vam na pokazanoj čvrstoj odlučnosti da stavite na raspolaganje svoje vrijeme i trud kako biste pomogli socijalno ugroženim, nemoćnim i starijim osobama u vašim mjesnim zajednicama. Nadam se da ćete nastaviti činiti Brezu boljim i ugodnijim mjestom za življenje“, naglasio je načelnik Jusić.

Zahvalnice su dobili Almasa Hodžić, Amna Zaimović, Azra Velić, Ilma Begovac, Belma Bečić, Ismet Ćosić, Ilma Čosić, Sead Čosić, Eldar Džafo i Emina Kadrić.
0 0