Info

U sali SRC “Partizan” održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

 

05.09.2020 20:39
Slika
 
Zaposlenici i volonteri Crvenog križa općine Breza u saradnji s djelatnicima Kantonalne bolnice Zenica, u prostorijama Sportsko-rekreacionog centra “Partizan” 3. i 4. septembra sproveli su još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je 106 građana darivalo dragocjenu tečnost.

“Našim sugrađanima, humanim ljudima se želimo zahvaliti na njihovoj ličnoj i kolektivnoj odgovornosti i solidarnosti jer to mogu samo rudari i naši sugrađani sa velikim srcem. Moramo još jednom istaknuti da su naši davaoci u toku ove godine dali 307 doza krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica što nas kao lokalnu zajednicu svrstava u prve redove na nivou Kantona i Federacije u odnosu na broj stanovnika naše Općine”, saopćeno je ispred organizacije Crvenog križa općine Breza.

Načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović pohvalio je sve građane koji su pridonijeli uspjehu ove plemenite akcije, među kojima je bio veliki broj mladih ljudi, naglasivši da rad Crvenog križa treba biti za primjer. Pokrovitelji akcije su Općina Breza i Općinski načelnik Zaimović.

(Fotografije preuzete s facebook profila Crvenog križa općine Breza)
0 0