Info

U sklopu projekta “Od srca za nju” socijalno ugroženim ženama podijeljeni paketi higijenskih potrepština

 

09.03.2020 23:21
Slika
 
Direktor Javne ustanove (JU) Centar za socijalni rad Osman Salkić i socijalne radnice Zahida Opačin i Branka Trogrlić, u sklopu projekta "Od srca za nju", danas su podijelili pakete higijenskih potrepština štićenicama Centra za socijalni rad iz Breze.

Akcijom su obuhvaćene 33 socijalno ugrožene žene, a sredstva uz cvijeće su prikupili i transportovali volonteri sarajevskog Udruženja "Ruku na srce" koji drugu godinu zaredom realiziraju projekt "Od srca za nju" čiji je cilj obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ljepšeg spola, slabijeg imovinskog stanja, te im na taj način uljepšati Dan žena.

- Motivirani uspjesima naših projekata, svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret na budžet porodice koje se bore s lošim materijalnim stanjem odlučili smo ponovo pokrenuti ovaj projekat. Međunarodni dan žena bio je idealna prilika da izmamimo osmijeh na lice mnogim djevojkama i ženama - poručila je Najla Hrustan, predsjednica Udruženja.

- Zahvaljujemo se Udruženju, kao i svim donatorima koji su pomogli realizaciju ovog projekta. Nekad je veoma malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim - naveo je direktor Salkić.

Udruženje “Ruku na srce” od 2011. godine povezuje ljude spremne pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

Galerija fotografija : Socijalno ugroženim ženama podijeljeni paketi
0 0