Info

U toku obnova mosta "6. april"

 

28.04.2018 15:10
Slika
 
Trinaestog aprila 2018. godine, radnici firme TERMO-BETON počeli su s realizacijom projekta „Ojačanje mosta na rijeci Stavnji u ulici 6. april s obnovom obalnih stubova i izradom pješačkih staza”. Da će most nakon obnove ponuditi veću sigurnost svim sudionicima u saobraćaju, jučer su se uvjerili načelnik općine Breza Munib Zaimović i njegovi saradnici Salih Hasanspahić i Meliha Beširević koji su obišli lokaciju izvođenja radova.

"Radovi idu svojim tokom. Na početku smo imali određenih problema sa visokim vodostajem rijeke Stavnje i temeljenjem obalnih krilnih zidova ovog mosta, ali to je već urađeno, tako da predstoji lakša faza jer više nemamo problema s vodom iz korita rijeke", rekao je rukovodilac firme TERMO-BETON Sabit Frljak.

"Zadovoljstvo mi je da se nalazim na mjestu gdje je porodica Šabić dala određena sredstva da se napravi ovaj most. Molim sugrađane za strpljenje, jer će doći do promjene režima odvijanja saobraćaja", istaknuo je načelnik Zaimović.

Ukupna vrijednost projekta obnove mosta, čije će troškove u potpunosti snositi sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Šabić, iznosi 67.860 konvertibilnih maraka, a njegova realizacija očekuje se do početka šestog mjeseca 2018. godine.

FOTO : Obnova mosta "6. april"

VIDEO : U toku obnova mosta "6. april"
0 0