Info

Direktor Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” posjetio Općinu Breza

 

19.09.2023 17:48
Slika
 
Direktor JU “Fond Memorijala KS”, Ahmed Kulanić 19. septembra je u pratnji predsjednika Udruženja 101. brigade Sarajevo, Bajre Čomora, posjetio Općinu Breza. Tokom posjete razgovarali su s načelnikom Vedadom Jusićem i predstavnicima Udruženja boraca 304. brigade Breza, Mirsadom Numićem i Fetahom Bajrićem.

Ovom prilikom direktor Fonda Memorijala načelniku Jusiću je uručio infografike o herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao i Infografike o dobitnicama priznanja "Zlatni ljiljan".

Infografike će biti dodijeljene i školama na području općine Breza.

Kulanić je kazao kako je cilj kroz aktivnosti i zajedničke projekte educirati djecu o našim herojima i heroinama, o dešavanjima iz perioda 1992.-1995. godine.

Tokom posjete Kulanić i Čomor upoznali su se i s aktivnostima boračkog Udruženja 304. brigade Breza, te predstavili svoje projekte i dogovorili nastavak pregovora s ciljem jačanja saradnje.

U narednom periodu dogovorena je i posjeta brezanskih srednjoškolaca Tunelu spasa, muzejskoj postavci "Heroji oslobodilačkog rata" i drugim kulturno-historijskim lokacijama koje su u nadležnosti JU “Fond Memorijala KS”.
0 0