Info

USAID osigurao prehrambeno-higijenske pakete za ranjive kategorije društva u Brezi i Varešu

 

08.05.2020 22:44
Slika
 
“Veoma mi je drago što sam danas tu, kako bih prisustvovala isporuci prehrambenih i higijenskih proizvoda ranjivim kategorijama društva u općinama Vareš i Breza”, kazala je prilikom današnje posjete Brezi direktorica misije USAID-a za Bosnu i Hercegovinu Nancy J. Eslick.

“U ovim, veoma teškim vremenima, važnije nego ikad je da pošaljemo poruku solidarnosti i nade. Drago mi je vidjeti načelnike općina Breza i Vareš kako rade zajedno i daju dobar primjer. Niste sami u suočavanju s ovom krizom, USAID pruža podršku svim ljudima u Bosni i Hercegovini”, navela je, između ostalog, direktorica Eslick.

U okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost osigurana je pomoć za više od 50 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u vrijednosti preko 80.000 KM. Rezultat aktivnosti je podjela skoro 1.200 paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama građanima koji su najviše ugroženi pandemijom Covid-19.

Načelnici Breze i Vareša mr. sci. Munib A. Zaimović i Zdravko Marošević te direktor Centra za socijalni rad Breza Osman Salkić direktorici Eslick i njenim saradnicima poželjeli su dobrodošlicu, zahvalivši na pomoći koju USAID u novonastalim okolnostima pruža građanima.

“U ime lokalne zajednice, građana Breze i kao načelnik, upućujem zahvale USAID-u na dugogodišnjoj pomoći koju pruža narodu Bosne i Hercegovine. Podrška je posebno značajna u ovom periodu, kada imamo velike probleme zbog pandemije i gubitka radnih mjesta. Postoji stara ali mudra izreka u kojoj se kaže da se pravi prijatelji u nevolji poznaju. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti prebroditi ovu krizu”, rekao je načelnik Zaimović.

Tokom današnjeg boravka u Brezi i Varešu, direktorica Eslick je u pratnji predstavnika centara za socijalni rad Breze i Vareša posjetila dvije socijalno-ugrožene porodice uručivši im pakete pomoći.

Galerija fotografija : USAID osigurao pakete za ranjive kategorije društva
0 0