Info

Zaimović i Nahić potpisali Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Opreč – faza II

 

02.10.2020 14:37
Slika
 
Ovlašteni predstavnik firme “NAHONAL-GAS” d.o.o. Breza Ćamil Nahić i načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Opreč – faza II.

Cijena radova iznosi 87.633 KM, sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH, dok je rok za finaliziranje  šezdeset dana. Nadzor nad izvođenjem radova u okviru projekata „Sanacija klizišta na lokalitetu Opreč – faza II“ i „Modernizacija lokalne saobraćajnice u naselju Bukovik“ vršit će firma „MUSALA INŽENJERING“ d.o.o. Visoko, s čijim je direktorom Hasanom Puriševićem Općinski načelnik Zaimović potpisao Sporazum.

U augustu 2017. godine ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić i načelnik Zaimović potpisali su Ugovor o sufinansiranju prve faze radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Opreč.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja Vlade FBiH u realizaciji ove faze učestvovalo je sa sredstvima u iznosu od 100.000 konvertibilnih maraka, a Uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i Općina Breza osigurali su sumu od 90.000 KM.

Činu potpisivanja Ugovora i Sporazuma prisustvovao je šef Službe za privredu Salih Hasanspahić
0 0