Info

Bosna i Hercegovina kroz vijekove : Sadržajnim kulturno-zabavnim programom dostojanstveno obilježen 25. novembar – Dan državnosti

Za organizaciju veoma sadržajne priredbe bila zadužena Osnovna škola “Safvet-beg Bašagić”

25.11.2022 00:19
Slika
 
U kulturno-zabavnom programu priređenom u kinosali “Sretno”, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, nastupili su učenici Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić”, Osnovne škole “Enver Čolaković”, Mješovite srednje škole “Mehmedalija Mak Dizdar”, Opće gimnazije “Muhsin Rizvić”, kao i mališani iz Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina”.

Za organizaciju veoma sadržajne priredbe pod nazivom “Bosna i Hercegovina kroz vijekove”, kojom je dostojanstveno obilježen veliki državni praznik, bila je zadužena OŠ “Safvet-beg Bašagić” na čelu s direktorom Alminom Redžićem.

Gostima i široj javnosti obratio se načelnik općine Breza Vedad Jusić.

„Želim uputiti jednu jednostavnu, ali veoma važnu poruku odnosno poziv, a to je da mi, Bosanci i Hercegovci, volimo, cijenimo i poštujemo našu domovinu Bosnu i Herecegovinu više nego bilo koju drugu, te da mi, Brezani, volimo, cijenimo i poštujemo našu Brezu više nego bilo koju drugu sredinu. Naravno, to ne isključuje naše simpatije i poštovanje prema ljudima u drugim lokalnim zajednicama, prema ljudima u cijelom svijetu i prema svim drugim državama, ali Breza i Bosna i Hercegovina na prvom mjestu“, istaknuo je, između ostalog, načelnik Jusić.

Prvi čovjek lokalne samouprave uručio je nagrade učenicima koji su dobili priznanja za najbolje literarne i likovne radove na takmičenjima povodom 25. novembra – Dana državnosti.

POREDAK U KONKURENCIJI OSNOVNIH ŠKOLA (literarni radovi):
1. Rumejsa Čosić
2. Lamija Kadrić
3. Ahmed Čengić

POREDAK U KONKURENCIJI OSNOVNIH ŠKOLA (likovni radovi):
1. Ezel Biberović
2. Asja Bajtal
3. Sajra Dimitrijević

POREDAK U KONKURENCIJI SREDNJIH ŠKOLA (literarni radovi):
1. Lejla Hršumović
2. Ajla Numić
3. Amila Smailbegović

Nagrade su, za učešće na takmičenju federalnog nivoa, uručene Aldinu Efendiću i Sarah Zaimović iz OŠ “Enver Čolaković”.

Galerija fotografija
0 0