COVID-19

Članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa apelirali na građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite

 

20.11.2020 10:30
Slika
 
Članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa održali su sastanak na kojem je prim. dr. spec. Fikret Salčinović istakao da je epidemiološka situacija i dalje teška te da je trenutno 10 pozitivnih lica na virus COVID-19.

Dr. Salčinović je također naveo da su u proteklom periodu zabilježena i dva smrtna slučaja kao i da je jedno lice smješteno u Kantonalnu bolnicu Zenica. Skrenuo je pažnju da ponestaje zaštitne opreme i sredstava u JU Dom zdravlja Breza.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović je izvijestila da je trenutno u samoizolaciji 25 lica.

Zamjenik komandira Policijske stanice Breza Avdo Omerhodžić je informisao da su pripadnici PS Breza bili angažovani tokom lokalnih izbora i da im poseban problem predstavlja sve veći broj uposlenika koji su na bolovanju.

Pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Huso Herco je rekao da su pripadnici CZ izvršili dezinfekciju svih biračkih mjesta prije i poslije održavanja lokalnih izbora.

Članovi Koordinacionog tijela apelirali su na građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera i preporuka federalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, a posebnu pažnju da posvete na veća okupljanja, te su na oprez pozvali i Medžlis IZ Breza da se dženaze i drugi vjerski obredi obavljaju u skladu sa važećim naredbama i preporukama.

Sastanku Koordinacionog tijela su prisustvovali načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor JU Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, član Općinske izborne komisije Tarik Mamela, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, zamjenik Komandira PS Breza Avdo Omerhodžić, pomoćnik načelnika za CZ Huso Herco, direktor JU Centar za socijalni rad Breza Osman Salkić i direktor JP Veterinarska stanica Mirsad Bogilović.

Predsjednik
Koordinacionog tijela
mr.sci. Munib A. Zaimović
0 0