COVID-19

Članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa pohvalili odgovorno ponašanje građana

 

27.11.2020 10:31
Slika
 
Broj trenutno oboljelih od koronavirusa u Brezi ukupno je deset, saopćio je na danas održanom sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa direktor Doma zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović. On je dodao da su dvije osobe na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović je rekla da je 16 osoba pod mjerama samoizolacije.

Zamjenik komandira Policijske stanice Avdo Omerhodžić naglasio je da policijski službenici redovno izvršavaju obaveze na provođenju mjera zaštite od širenja pandemije koronavirusa.

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco poručio je građanima da poštuju mjere koje su na snazi i da budu odgovorni prema drugima i sebi.

Direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić je pohvalio odgovorne građane koji koriste maske, dezinficiraju ruke, izbjegavaju okupljanja i ostaju u svojim domovima nakon uočavanja simptoma bolesti jer je to, kako je naveo, najbolji način za sprječavanje širenja zaraze.

Borbi protiv širenja koronavirusa, donacijama zaštitne opreme, Domu zdravlja Breza pomogli su vlasnik firme AUTODIJELOVI START d.o.o. Almedin Čorbo i direktor turističke agencije RIHO TOURS d.o.o. Anel Rihić.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su direktor Javne ustanove Dom zdravlja prim. dr. spec. Fikret Salčinović, direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, zamjenik komandira Policijske stanice Avdo Omerhodžić i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco.
0 0