Info

Delegacija Ministarstva za prostorno uređenje ZDK boravila u službenoj posjeti općini Breza

 

16.04.2021 17:37
Slika
 
Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnel Isak u pratnji savjetnika Kasima Alića, saradnice Lane Bavčić i direktora Kantonalne direkcije za ceste koja djeluje u sastavu ovog ministarstva Rasima Kovača, boravio je 16. aprila u službenoj posjeti općini Breza.

Na sastanku su uz Općinskog načelnika Vedada Jusića bili pomoćnica načelnika za prostorno uređenje, zaštitu okolice, geodetske i imovinsko-pravne poslove Selma Gazdić i predsjedavajući Općinskog vijeća Breza Anel Rihić.

Tokom susreta je govoreno o izradi  plana utroška za tekuću godinu za ulaganja u infrastrukturnu i ekološku oblast. Naglašena je potreba intenziviranja izrade Prostornog plana općine Breza za period od 2021. do 2041. godine i akata za njegovu provedbu.

Ministar Isak je naglasio da će svi projekti razvojnog karaktera, kao i prijedlozi za uređenje i unapređenje okoliša biti dobro došli i naići na podršku resornog ministarstva.

Općinski načelnik Jusić je sa svojim saradnicima izrazio želju da se u 2021. godini fokus stavi na realizaciju projekata sanacije i izgradnje putne infrastrukture na regionalnoj cesti pri samom ulasku u kanton i općinu Breza. On je uputio riječi zahvalnosti ministru Arnelu Isaku na dolasku te istakao da je ovo prva zvanična posjeta predstavnika Vlade ZDK nakon što je 25. decembra 2020. godine zvanično stupio na dužnost načelnika Breze.
0 0