Info

Fetah Bajrić izabran za predsjednika Upravnog odbora Udruženja boraca 304. brdske brigade Breza

 

20.11.2023 21:21
Slika
 
U sali Radničkog doma, 17. novembra 2023. godine s početkom u 17 sati, održana je izvještajno-izborna Skupština Udruženja boraca 304. brigade Breza.

Radno predsjedništvo činili su predsjednik Enver Hadžiahmetović i članovi Mirsad Numić i Mujo Kamenjaš. Emin Dervišević izabran je za zapisničara, dok su ovjerivači zapisnika bili Ibrahim Hasanspahić i Senahudin Čiva. Verifikacionu komisiju sačinjavali su predsjednik Džavid Salkić i članovi Dževad Memić i Almedin Šišić. Kako je izvijestio predsjednik Džavid Salkić, na sjednici Skupštine evidentirano je prisustvo 60 delegata čime su ispunjeni uvjeti za pravosnažno donošenje odluka.

Jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne sjednice Skupštine koji je prezentovao sekretar Mirsad Numić. Podršku delegata dobio je i Izvještaj o radu Udruženja za 2022. i 2023. godinu. Prihvaćen je izvještaj Nadzornog odbora i finansijski izvještaj za 2022. i 2023. godinu koji je podnio Mujo Muratović. Izglasan je Pravilnik o priznanjima Udruženja koji je predstavio Mujo Kamenjaš.

Zbog isteka četverogodišnjeg mandata razmotrene su i usvojene odluke o prestanku mandata predsjednika i potpredsjednika Skupštine, predsjednika i članova Upravnog odbora, te članova Nadzornog odbora.

U drugom mandatu za predsjednika Skupštine Udruženja boraca 304. brigade Breza jednoglasno je izabran Enver Hadžiahmetović, dok je potpredsjednikom imenovan Jasmin Salketić.

U novom sazivu Upravnog odbora su: Fetah Bajrić, Mirsad Numić, Mujo Kamenjaš, Ibrahim Hasanspahić, Džavid Salkić, Emin Dervišević, Ramiz Keškić, Almedin Šišić, Hajrudin Velić, Faruk Ganić, Seid Smailbegović, Muhamed Jusić i Muhamed Lisaković.

Maksimalnu podršku delegata prilikom izbora za novog predsjednika Upravnog odbora dobio je ratni komandant Fetah Bajrić koji je zahvalio na ukazanom povjerenju i prikazao plan rada i finansijski plan Udruženja za 2024. godinu.

Potvrđen je i novi sastav Nadzornog odbora u kojem su pozicije zauzeli Mujo Muratović, Dževad Memić i Rešad Kovač.

U ime Općinskog načelnika Vedada Jusića na skupu je govorila njegova pomoćnica Meliha Beširević. Nosiocima funkcija čestitala je na izboru te prenijela opredjeljenje Općine Breza za nastavkom kontinuiranog pružanja podrške realizaciji svih projekata Udruženja boraca 304. brigade.

Vijećnik Općinskog vijeća Breza Adnan Rahimić istaknuo je da Udruženje predstavlja pozitivan primjer rada. Napomenuo je da je 10. novembra usvojen Nacrt Budžeta Općine Breza za 2024. godinu i pozvao predstavnike Udruženja da svojim prijedlozima sudjeluju u njegovom kreiranju.

Za podršku u izgradnji centralnog spomen-obilježja, snimanju filma o 304. brdskoj brigadi Armije RBiH i dešavanjima iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, te za sufinansiranje obilježavanja godišnjice brezanske brigade, Enver Hadžiahmetović i Mirsad Numić posebne izraze zahvalnosti uputili su Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo na čelu s ministrom Omerom Osmanovićem.

Predstavnici Udruženja, Općine Breza i Općinskog vijeća položili su cvijeće na Centralno spomen-obilježje šehidima, palim borcima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i civilnim žrtvama rata.

Galerija fotografija
0 0