Javni pozivi

Javni poziv za učešće na obukama i dodjelu sredstava u okviru projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“

 

22.06.2022 13:16
Slika
 
JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUKAMA I DODJELU SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“
POKRENI SVOJ POSAO kroz nove poslovne ideje
    
Osnovne odredbe

Grad Zenica, Općina Breza i Zenička razvojna agencija “ZEDA” d.o.o. pozivaju sve zainteresirane osobe, sa prijavljenim mjestom boravka u Gradu Zenici ili Općini Breza, koje su zainteresovane za pokretanje/registrovanje vlastitog biznisa, da se prijave za učešće na obukama „POKRENI SVOJ POSAO“ kroz nove poslovne ideje.

Učesnice i učesnici će kroz ovaj program obuke dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju – odnosno izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja
Javni poziv se objavljuje u okviru projekta „ iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Projekat „ iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta “ u partnerstvu implementiraju grad Zenica, općina Breza, zenička razvojna agencija „ZEDA“ d.o.o., JU Služba za zapošljavanje ZDK – biro rada Zenica i biro rada Breza,  JU Srednja mješovita škola „MLADOST“ Zenica, JU Mješovita srednja industrijska škola Zenica, Omladinsko udruženje REAKTIV Zenica, te poduzeća Orlando-Samel-Namještaj doo Zenica; Boha d.o.o Zenica; Bega-komerc d.o.o. Zenica, Braća Karić d.o.o. Zenica, AREL d.o.o. Zenica.

Uspostavom međuopćinskog partnerstva se nastoji direktno poboljšati inkluzivna poduzetnička infrastruktura i povećati broj novoosnovanih biznisa na području Grada Zenice i općine Breza.

Predmet javnog Poziva

Predmet Javnog poziva je podrška zainteresovanim licima sa područja Grada Zenice i Općine Breza koja imaju namjeru pokrenuti vlastiti, inovativan biznisa kao i biznise iz oblasti deficitarnih djelatnosti na nevedenim područjima u cilju smanjenja sive ekonomije.  
0 0