Obavještenja

Javno preduzeće “Komunalno” i sanitarno-komunalna inspekcija apeluju na građane Breze da ne odlažu komunalni otpad na nepredviđena mjesta

 

23.03.2023 11:44
Slika
 
U sklopu redovnih aktivnosti čišćenja gradskih ulica i održavanja javnih površina, radnici Javnog preduzeća Komunalno (JPK) 22. marta 2023. godine uredili su javnu površinu u ulici Bosanska. Ovom prilikom izvršena je revitalizacija ovog područja i posađena trava.

U jutarnjim satima 23. marta, radnici JPK na predmetnoj lokaciji zatekli su razbacano smeće. „Žao nam je što moramo konstatovati da, bez obzira na sve naše aktivnosti na održavanju zelenih površina, prikupljanju i deponovanju komunalnog otpada, imamo još uvijek veliki broj situacija da građani odlažu otpad na nepredviđena mjesta“, navode iz JPK Breza.

Razbacan otpad na zelenoj površini i korišteni namještaj oko kontejnera – od 16. marta slika je lokaliteta u ulici Tičija. Pravovremenom reakcijom nadležne inspekcije Općine Breza neodgovorni građanin je adekvatno sankcionisan.

“Molimo građane da, ukoliko imaju informacije o osobama koje čine navedene radnje, da dokazne materijale dostave nadležnoj općinskoj inspekciji na viber broj: 061/569-656”, saopćeno je iz Općine Breza.
0 0