Info

Ministar Zlatko Jelić i načelnik Vedad Jusić potpisali ugovor o odobravanju sredstava za izgradnju Poslovne zone “Šaš”

 

28.09.2022 12:01
Slika
 
Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić 27. septembra potpisao je s predstavnicima općina Breza, Maglaj i Vareš ugovore o odobravanju sredstava za izgradnju poslovnih zona.

Jelić je rekao da su rebalansom kantonalnog Budžeta za poslovne zone izdvojena dodatna sredstva od milion KM, od čega je Vlada prošle sedmice odobrila 860.000 KM za uređenje poslovnih zona u šest općina i to Usora, Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Maglaj i Breza.

- Ministarstvo gospodarstva je prošle godine lokalnim zajednicama odobrilo sredstva za izradu projektne dokumentacije i većini tih općina smo ove godine, kroz dva javna poziva, odobrili sredstva za uređenje poslovnih zona. To govori da sistemski radimo posao i planski razvijamo sve općine u ZDK - rekao je Jelić.

Prvu poslovnu zonu formirala je i Općina Breza, a nakon nedavne izrade zoning-plana u toku je uređenje potrebne infrastrukture u Poslovnoj zoni "Šaš". Općinski načelnik Vedad Jusić zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu na pomoći i podršci u stvaranju boljeg ambijenta za privlačenje investicija.

- Ovakvi projekti u najvećem obimu utiču na razvoj naših lokalnih zajednica, a samim tim i na naš ZDK. Na ovaj način stvaramo uslove za investicije, otvaranje novih radnih mjesta, veće javne prihode i bolji standard svih naših građana - rekao je Jusić.

Press služba ZDK
0 0