Info

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić, boravila u radnoj posjeti Općini Breza

 

23.05.2023 14:31
Slika
 
Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić i predsjedavajućim Skupštine Dejanom Kovačevićem, 23. maja boravila je u radnoj posjeti Općini Breza.

S čelnicima jedinice lokalne samouprave govoreno je o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima.

Najvažniji prioriteti na području općine Breza, akcentirano je za vrijeme susreta u sali Općinskog vijeća, su nastavak rekonstrukcije regionalne ceste R-444, rekonstrukcija mosta preko rijeke Stavnje, izgradnja komunalne i cestovne infrastrukture u poslovnoj zoni, nastavak izgradnje sportske dvorane te izrada prostorno-planske dokumentacije.

- Želim vam uspješan mandat i dobre rezultate tokom narednih mjeseci. Općina Breza će biti konstruktivan i korektan partner u svim procesima koje zajednički budemo vodili – u obraćanju delegaciji Vlade ZDK naveo je načelnik Vedad Jusić.

Kako je naglašeno tokom sastanka, ravnomjeran razvoj lokalnih zajednica, među ključnim je politikama Vlade ZDK. Premijerka Mehmedić je istaknula da posredstvom direktnih razgovora s gradonačelnicima i općinskim načelnicima želi sagledati mogućnosti implementacije projekata od značaja za jedinice lokalne samouprave i građane.

- Cijenim sve što radite u cilju poboljšanja kvaliteta življenja građana općine Breza. Veliki je teret na jedinicama lokalne samouprave, a mi smo uvijek tu da pomognemo. Mnogo je pitanja koja trebamo zajednički rješavati i veoma mi je drago zbog uspostavljene veoma dobre saradnje – napomenula je premijerka ZDK.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Anel Rihić, vijećnici Općinskog vijeća Malik Čorbo i Mirza Ahmedspahić, pomoćnice i pomoćnici načelnika Meliha Beširević, Selma Gazdić, Salih Hasanspahić i Huso Herco, sekretar Općinskog vijeća Tarik Mamela, kao i direktor JU Centar za socijalni rad Osman Salkić, direktorica JU Dom zdravlja Amina Tabaković, direktor JP Komunalno Ermin Likić i predstavnik Rudnika mrkog uglja Mirza Omerhodžić.

Podršku realizaciji planiranih zajedničkih aktivnosti dale su i zastupnice u Skupštini ZDK Selma Mlivić i Snježana Pandža.

Članovi Vlade posjetili su pogone Perutnine Ptuj, koja je jedan od nosilaca ekonomskog razvoja općine Breza i jedan od lidera peradarske industrije u BiH.

Galerija fotografija
0 0