Info

Načelnik Vedad Jusić na 33. redovnoj sjednici informisao javnost o aktuelnim temama na području općine Breza

 

13.11.2023 15:36
Slika
 
U okviru redovne tačke dnevnog reda 33. redovne sjednice Općinskog vijeća Breza, održane 10. novembra 2023. godine, načelnik Vedad Jusić osvrnuo se na aktuelne teme. Sugerisao je vijećnicima da svakodnevno mogu doći u prostorije Općine Breza i razgovarati o važnim temama te dobiti objektivne informacije o svim projektima na području općine Breza.

Sastanak s predstavnicima Direkcije za ceste ZDK

Informisao je o pojedinostima priprema lokalne zajednice za obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Načelnik Vedad Jusić govorio je i o projektu rekonstrukcije dionice regionalne ceste R-444 Podlugovi-Breza-Vareš koji je u fokusu interesovanja šire javnosti. Napomenuo je kako je u proteklom periodu bilo manjih problema u koordinaciji između ugovornog lica – firme „JATA Group“ d.o.o. Srebrenik i podizvođača radova. Govoreći o detaljima projekta, izvijestio je o održanom sastanku s predstavnicima Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona, nadzornog organa i izvođača radova koji su s Općinom Breza zaključili ugovor čija realizacija podrazumijeva izgradnju kanalizacionog sistema i pješačke staze na dionici regionalne ceste R-444. Najavio je intenziviranje aktivnosti tokom predstojeće sedmice i istaknuo da bi, predviđenom dinamikom izvođenja radova, postavljanje prvog sloja asfalta na dionici regionalne ceste trebalo biti izvršeno prije obilnijih kišnih i snježnih padavina. Načelnik Vedad Jusić je konstatovao da radovi nisu obustavljeni pojasnivši da se, u trenutnoj fazi realizacije ovog obimnog projekta, vrši ugradnja slivnika.

Korištenje alternativnih putnih pravaca

Rekao je da su znatno otežani uvjeti za odvijanje saobraćaja i zamolio građane za strpljenje, te dodao kako će za narednih 50 godina, sa svim pratećim infrastrukturnim zahtjevima koji treba da budu prisutni u jednom naselju i poslovnoj zoni, biti riješena dionica regionalne ceste u dužini od kilometar i pol. Predložio je i korištenje alternativnog puta kroz naselje Župča na kojem su, kako je naveo, dosta dobri uvjeti za saobraćanje vozila.
0 0