Info

Načelnik Vedad Jusić izrazio zahvalnost lokalnom timu ASuBiH na izuzetnom doprinosu poboljšanju uvjeta života mladih u Brezi

 

19.02.2021 22:26
Slika
 
Osiguravanje učešća mladih u planiranju, razvoju i provođenju mjera koje se odnose na poboljšanje njihovog položaja bila je jedna od tema razgovora između rukovodstva Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) i Općinskog načelnika Vedada Jusića.

Lokalni tim Breza u januaru 2021. godine organizirao je webinar na temu "Značaj djelovanja mladih u zajednici".

Nadija Bulbulušić, Zerina Omerhodžić, Hana Bulbulušić i Mahir Buljetović su Općinskom načelniku, na sastanku održanom 19. februara, predstavili inicijativu o formiranju Omladinskog udruženja, te su izvijestili o provedenim aktivnostima na realizaciji projekta postavljanja klupa u Sportsko-rekreacionom centru „Prikodolica“ u naselju Kamenice. Projekt sufinansira Omladinska fondacija “Schüler Helfen Leben” koja je usmjerena na stvaranje uvjeta za napredak mladih u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Jusić je dodao da će institucija vlasti u najvećoj mjeri nastojati odgovoriti na potrebe mladih. On je izrazio zahvalnost Lokalnom timu ASuBiH na izuzetnom doprinosu poboljšanju uvjeta života mladih u Brezi.
0 0