Info

Najava održavanja sastanka s roditeljima/starateljima djece i odraslih s posebnim potrebama koji koriste usluge Dnevnog centra Visoko

 

30.03.2024 17:12
Slika
 
Načelnik Općine Breza Vedad Jusić će u utorak, 2. aprila 2024. godine u 12 sati, u sali Općinskog vijeća održati radni sastanak s roditeljima/starateljima djece i odraslih s posebnim potrebama koji koriste usluge Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Okupljanje će biti prilika da se, između ostalih tema, govori o neophodnosti dodatnih angažmana na senzibilizaciji javnosti o potrebama i mogućnostima osoba s posebnim potrebama.

Kao jedna od najranjivijih skupina, osobe s posebnim potrebama još uvijek pokušavaju zauzeti svoje ravnopravno mjesto u društvu. U zauzimanju za prava potrebna im je i podrška lokalne zajednice kako bi se maknuli s margina te postali ravnopravni članovi društva.

Zagovarači prava osoba s posebnim potrebama kao i svi građani koji, u zajedničkoj saradnji, žele pomoći ovoj ranjivoj kategoriji na putu ka ostvarenju punih potencijala, dobro došli su na sastanak.
0 0