Info

Nova investicija u Brezi: Elektroprivreda BiH gradi elektranu vrijednu 22 miliona KM

Općina pravovremeno odgovorila na sve zahtjeve

28.07.2022 13:42
Slika
 
Elektroprivreda BiH razvija projekte izgradnje solarnih i vjetroelektrana na više lokacija u BiH u skladu sa strateškim planom da u svom portfelju značajno poveća udio proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora. EPBiH objavila je tender za izgradnju fotonaponske elektrane Gornja Breza snage 15 MW u Općini Breza u centralnoj Bosni. Kompanija traži izvođača koji će izgraditi elektranu po sistemu "ključ u ruke", a procijenjena vrijednost radova je 22 miliona KM. Kriterij za odabir izvođača radova bit će najniža cijena, a EPBiH će ponude primati do 30. septembra.

Općina Breza je pravovremeno odgovorila na sve zahtjeve, dostavila potrebne saglasnosti i mišljenja. U razgovorima sa predstavnicima EPBiH traženo je da se preduzeće u okviru izgradnje elektrane pobrine za putnu i drugu infrastrukturu na ovom području, te da se lokalnoj zajednici omoguće određeni benefiti ili koncesione naknade koje bi svakako utjecale na povećanje budžetskih prihoda.

“Nadamo se da će Elektroprivreda uvažiti i razumjeti naše zahtjeve kao i da će se projekt realizirati u planiranom roku”, saopćio je Općinski načelnik Vedad Jusić.
0 0