Info

Održan Otvoreni forum na temu "Uloga Sjevernoatlantskog saveza u Bosni i Hercegovini"

 

01.09.2023 12:09
Slika
 
Komandantica NATO štaba Sarajevo, brigadna generalica Pamela McGaha sa pratećim timom 31. augusta boravila je u posjeti općini Breza.

Tokom sadržajnog susreta s Općinskim načelnikom Vedadom Jusićem i predstavnicima vlasti na lokalnom nivou komandantica McGaha je, između ostalog, govorila o aspektima unapređenja civilno-vojne saradnje.

Podsjetila je kako ovo nije prvi put da je u regionu te da je ovdje bila stacionirana 1996. i 1997. godine. Naglasila je da je sretna što su određene stvari u BiH ostale konstanta, a to su prirodne ljepote, kao i ljudi, koji su, kako je kazala, među najsrdačnijim i najboljim domaćinima koje je ikad srela.

U okviru posjete u prostorijama Opće biblioteke “Muhamed Kantardžić” organizovan je Otvoreni forum na kojem je istaknut doprinos koji NATO komanda u Sarajevu kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini u pogledu reformi odbrambenog sektora, NATO integracija i opće sigurnosti i stabilnosti.

U otvorenom razgovoru s komandanticom McGaha građani općine Breza su posredstvom brojnih komentara izrazili zahvalnost na djelovanju koje donosi i određene praktične prednosti, te zatražili  kategoričniji i oštriji stav prema političkim elitama koje usporavaju euroatlantske integracije.

Galerija fotografija
0 0