Info

Općina Breza pružila podršku održavanju četvrtog košarkaškog kampa "Kenan Kamenjaš"

 

03.07.2024 12:55
Slika
 
U Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” 2. jula otvoren je 4. košarkaški kamp Kenan Kamenjaš. U periodu od 30. juna do 5. jula, četvrto izdanje kampa, učesnicima će ponuditi osnove i napredna znanja s košarkaškog terena, ali i edukativni sadržaj o pravilima igre, značaju timskog rada i unapređenju individualnih tehnika, te mnoštvo onoga što sport ispod obruča čini toliko privlačnim i popularnim.

“U svih šest dana trajanja kampa, 120 djevojčica i dječaka doživjet će košarkašku igru na poseban način i imati priliku kroz rad i dugogodišnja iskustva naših trenera osjetiti smisao ovog zajedničkog okupljanja. Misija kampa jeste upoznati polaznike da sport ne nosi samo kompetitivan epitet, već i međusobno druženje, sklapanje novih prijateljstava i otkrivanje istinske ljepote građenja timskog duha. Sa završetkom svakog kampa osjećam posebno zadovoljstvo kada vidim samopouzdanje u njihovoj igri, zajedništvo i zagrljaje na rastanku, jer znamo da smo ispunili obećano“, naveo je Kenan Kamenjaš, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Osim prijatelja i sponzora, veliku podršku održavanju ovogodišnjeg košarkaškog kampa pružile su Općina Breza i Općina Vareš, na čelu s načelnicima Vedadom Jusićem i Zdravkom Maroševićem.

“Sportski kampovi za mlade predstavljaju dobru priliku za razvoj sportskih vještina, ali i za sveobuhvatan lični razvoj. Prevazilaženje izazova na kampu pomaže mladima da izgrade samopouzdanje i samopoštovanje”, istaknuo je načelnik Jusić.

Više informacija i fotografija na stranici Košarkaškog kluba “Mladost” Ilijaš

Košarkaški kamp Kenan Kamenjaš
0 0