Info

Općinski načelnik Vedad Jusić i predsjedavajući Općinskog vijeća Anel Rihić boravili u posjeti Općoj gimnaziji „Muhsin Rizvić“ i Mješovitoj srednjoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“

Prosvjetni radnici uputili niz argumentovanih kritika na račun neadekvatne isporuke toplotne energije u sezoni grijanja

10.06.2021 22:52
Slika
 
Općinski načelnik Vedad Jusić i predsjedavajući Općinskog vijeća Anel Rihić boravili su 10. juna u zajedničkoj posjeti Općoj gimnaziji “Muhsin Rizvić” i Mješovitoj srednjoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Sastali su se s direktorom Gimnazije Erminom Ferhatovićem, direktoricom Mješovite škole Indirom Likić, nastavnim osobljem i menadžmentom odgojno-obrazovnih ustanova te u otvorenom i prijateljskom razgovoru dotakli brojna značajna pitanja.

Prosvjetni radnici uputili su niz argumentovanih kritika na račun neadekvatne isporuke toplotne energije školama u sezoni grijanja. Prosvjetari su izrazili razočarenje činjenicom da se prethodnih nekoliko godina loptica krivnje i odgovornosti prebacivala s jedne na drugu stranu, dok su brezanski učenici u hladnim učionicama pratili nastavne procese.

Donesen je zaključak da se u prostorijama općine Breza, u cilju osiguravanja pravovremene i kvalitetne isporuke toplotne energije školama u Brezi u sezoni grijanja, organizira radni sastanak kolektiva srednjih škola s predstavnicima Rudnika mrkog uglja i Javnog preduzeća “Komunalno”.

Direktor Ferhatović i direktorica Likić upoznali su načelnika Jusića i predsjedavajućeg Rihića s aktivnostima, ali i problemima sa kojima se susreću.

Načelnik Jusić je istaknuo će Općina Breza pronaći modus da doprinese poboljšanju nastavnog procesa i uvjeta rada u školama, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.

Brezanski načelnik je srednjim školama poklonio 60 godišnjih članskih karata Fudbalskog kluba “Rudar” Breza, Fudbalskog kluba “Mladost” Župča, Odbojkaškog kluba “Breza 1934” i trideset knjiga “Usmena poezija Bošnjaka” i “Poezija Bošnjaka 20. i 21. stoljeća” čiji su autori Nehrudin Rebihić i Sead Šemsović.

Galerija fotografija : Jusić i Rihić u posjeti Općoj gimnaziji i Mješovitoj školi
0 0