Info

U svom obraćanju povodom obilježavanja Dana državnosti BiH : Općinski načelnik Vedad Jusić uputio podršku rudarima u borbi za prava koja su im zagarantovana

 

24.11.2021 14:23
Slika
 
Prilikom svečanosti obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općinski načelnik Vedad Jusić je u svom obraćanju, na centralnom spomen-obilježju šehidim i poginulim borcima, izrazio podršku radnicima i rudarima iz rudnika u FBiH, koji se u sve većem broju okupljaju ispred zgrade Vlade FBiH i posredstvom protesta bore za bolji položaj.

„S ovog mjesta želim da istaknem još jednu važnu stvar. Dio naših građana danas borbu za državu, za Bosnu i Hercegovinu, vodi pred Vladom Federacije u Sarajevu. To su naši rudari. Moramo im dati iskrenu podršku u tim borbama za prava koja su im zagarantovana. Njihova prava i naknade su i naša prava i naknade. Od njihovih naknada živimo svi mi ostali koji ne radimo u Rudniku. Ne smijemo ih zaboraviti. Ne smijemo zaboraviti ni njihovu borbu u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao ni njihov rad i čuvanje elektroenergetskog sistema u doba agresije", poručio je, između ostalog, načelnik Jusić.

Učestvujući u obilježavanju državnog praznika i vijećnici Općinskog vijeća Breza su ukazali na značaj borbe za ostvarivanje prava brezanskih rudara na protestima pred zgradom Vlade FBiH.

Prigodan program izveli su učenici Opće gimnazije "Muhsin Rizvić" i Mješovite srednje škole "Mehmedalija Mak Dizdar".

Galerija fotografija : U Brezi obilježen Dan državnosti BiH

Video : Obraćanje Općinskog načelnika Vedad Jusića u povodu Dana državnosti BiH

Video : Program obilježavanja Dana državnosti na centralnom spomen-obilježju
0 0