Info

Predstavnice Udruženja za promociju odgoja i obrazovanja “Naša ideja” prezentirale pojedinosti projekta "Step by Step art projects"

Lokacija realizacije projekta je poligon i zgrada sportsko-rekreacionog kompleksa “Partizan”

16.07.2021 13:41
Slika
 
Mersiha Šehić i Amina Omanović, predstavnice Udruženja za promociju odgoja i obrazovanja “Naša ideja” u maloj sali općine Breza 16. jula prezentirale su Općinskom načelniku Vedadu Jusiću pojedinosti projekta "Step By Step art projects". Lokacija realizacije projekta je poligon i zgrada sportsko-rekreacionog kompleksa “Partizan”, a planirano trajanje prve faze akcije 30 dana.

Povezati mlade aktiviste, udruženja, sportska društva, djecu školskog uzrasta i zajednicu, kroz art aktivnosti i uređenje nekadašnjeg centra druženja i sportskih igara, samo su neki od ciljeva projekta čija realizacija će promovisati simbole Breze te vratiti igru i sport na poligon Partizana.

- Korak po korak povezat ćemo zajednicu i mlade, udruženja i škole. Ispričat ćemo priču o Brezi na zanimljivom muralu, bojama ostaviti trag i urediti okoliš. Finansijsku podršku pružili su nam Udruženje "Alterural" Sarajevo i Općina Breza, a u promociji realizacije projekta hvala Centru za socijalni rad Breza, Radiju Breza, Asocijaciji srednjoškolaca Breza i predsjedniku Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta Breza – navedeno je na Facebook stranici Udruženja “Naša ideja”.
0 0