Info

Prezentirani rezultati i najavljene nove aktivnosti u okviru projekta “Poboljšanje uvjeta stanovanja za socijalno ugroženo ruralno stanovništvo u BiH”

Direktorica Alterurala Sarah Devisme naglasila veoma značajnu partnersku ulogu Centra za socijalni rad

07.10.2021 23:25
Slika
 
Na sastanku u maloj sali općine Breza prezentirani su dosadašnji rezultati i najavljene nove aktivnosti u okviru projekta “Poboljšanje uvjeta stanovanja za socijalno ugroženo ruralno stanovništvo u BiH”, koji se realizira i na području Breze.

Uz finansijsku podršku francuske fondacije “Abbe Pierre” projekt implementira Udruženje za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u BiH “Alterural”.

Direktorica Alterurala Sarah Devisme naglasila je veoma značajnu partnersku ulogu Centra za socijalni rad Breza (CZSR) uz čiju saradnju su identifikovani korisnici za aktivnosti renoviranja stambenih jedinica u sklopu projekta.

U saradnji sa CZSR, Udruženje “Alterural” je tokom aprila 2021. godine osiguralo pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama te poljoprivrednim alatkama i sjemenima za 45 domaćinstava sa područja općine Breza.

Uz pomoć Alterurala lokalno Udruženje za promociju odgoja i obrazovanja “Naša ideja” sprovelo je projekt “Step By Step art projects”, čija realizacija je promovisala simbole Breze i vratila igru na poligon sportsko-rekreacionog kompleksa “Partizan”.

Općinski načelnik Vedad Jusić zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos poboljšanju uvjeta življenja ranjivih porodica i finalizaciji društveno korisnih projekata.

Direktor CZSR Breza Osman Salkić je predstavnicima fondacije “Abbe Pierre” uručio prigodnu zahvalnicu.

Uputivši izraze zahvalnosti partnerima u sprovođenju projekta, predstavnica Udruženja “Naša ideja” Amina Omanović izrazila je posebno zadovoljstvo zbog učešća velikog broja djece u aktivnostima poduhvata "Step By Step art projects".

Galerija fotografija : Prezentacija aktivnosti u okviru projekata Udruženja "Alterural"
0 0