Info

Prijem za direktora i aktiviste Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”

 

01.05.2021 14:50
Slika
 
Direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat i sekretarka ove organizacije socijalna radnica Jasna Vatreš, tokom sastanka u prostorijama općine Breza, izrazili su zahvalnost načelniku Vedadu Jusiću na iskazanom razumijevanju i najavljenoj podršci radu Udruženja.

- Vrlo je važno da se predstavnici vlasti i svi građani aktivno uključe, kako bismo dali podršku djeci koja se bore s najtežim oboljenjima. Ta djeca i njihovi roditelji su veliki borci. U toj borbi važno je da budemo uz njih, pružimo im maksimalnu podršku i osmijeh. Drago nam je da smo uspostavili saradnju i da ćemo dobiti podršku općine Breza - naveo je Kubat.

Gosti u uredu načelnika bili su i supružnici Emir i Elma Hasanspahić koji su naglasili neizmjerno značajnu ulogu Udruženja u veoma humanoj misiji liječenja djece oboljele od raka.

- Teška bolest djeteta zapravo je bolest porodice. Djeci je potrebno davati podršku, ohrabrenje, ljubav i osmijeh. Važno je pružati psihološku pomoć porodici za vrijeme bolesti, ali i nakon povratka u normalan život nakon završetka liječenja - napomenula je Elma Hasanspahić.

Općinski načelnik je dodao da je pružanje kvalitetne brige djeci oboljeloj od raka jedan je od prioriteta bosanskohercegovačkog društva, te je pohvalio duboko ljudski, emotivan i prisan odnos Udruženja prema djeci, njihovim roditeljima i porodicama, u najtežim momentima njihovih života.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ osnovano je u aprilu 2003. godine. Izraslo je u respektabilnu organizaciju koja broji preko 400 članova i postala je sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku; organizira godišnje rehabilitacione kampove i pomaže s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu.
0 0