Info

Prijem za Kamenjaša, Hercu i Velića : Sumirani zapaženi rezultati i pozitivne stvari koje su istaknuti sportisti i sportski treneri donijeli svojim lokalnim zajednicama

 

12.04.2021 23:11
Slika
 
U cilju promovisanja i unapređenja sporta načelnik Breze Vedad Jusić 12. aprila organizirao je prijem za bh. košarkaškog reprezentativca i člana Košarkaškog kluba “Spars” Kenana Kamenjaša i trenere Košarkaškog kluba “Mladost” iz Ilijaša Eldina Hercu i Benjamina Velića.

Ovom prilikom sumirani su svi zapaženi rezultati, kao i sve pozitivne stvari koje su istaknuti sportisti i sportski treneri, donijeli svojim lokalnim zajednicama. U ugodnom razgovoru, tokom kojeg su se mogla čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta, Jusić im je zahvalio što svojim uspjesima i aktivnostima afirmišu sportske vrijednosti.

Herco je naglasio da je na odgojno-obrazovnim radnicima i sportskim trenerima velika odgovornost odgajanja i stvaranja mlade osobe koja će suvereno ići kroz život.

- Neophodno je da naš uticaj iskoristimo najbolje što možemo i da mlade naučimo važnosti tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom. Nije bitno koliko će vremena trener provesti sa djetetom na treningu, već je bitan način na koji će ga provesti. Slika sporta istinski se može promijeniti jedino putem nesebičnog davanja znanja, volje, truda i žrtve, ne očekujući ništa zauzvrat – naveo je Herco.

U saradnji s KK “Mladost” iz Ilijaša, krajem 2020. godine, u Brezi je sa radom počela Škola košarke "Mladost" Breza.

- Djecu od malih nogu želimo naučiti odgovornosti, disciplini, takmičarskom duhu, ali i da sport bude sastavni dio njihovog života. Imamo 20 članova i naš primarni cilj je da upoznamo naše najmlađe sugrađane sa svim onim što, kao jedan od najzanimljivijih i najdinamičnijih sportova, košarka nudi. Veoma mi je drago što Breza konačno ima svoj punkt kroz koji će se afirmisati mladi igrači. Škola košarke je namijenjena prvenstveno dječacima i djevojčicama u uzrastu od šest do četrnaest godina. U svijetu košarke nema vremena za predah. Tu su svaki korak i svaki pokret odluka, a svaki šut mali pogled ka zvijezdama. Pozivam sve dječake i djevojčice da uđu u uzbudljivi svijet sporta, uče, treniraju, da se igraju i raduju, druže i putuju – rekao je Velić.

U zaostaloj utakmici košarkaškog Prvenstva BiH, odigranoj 8. aprila 2021. godine, košarkaši Sparsa upisali su pobjedu na gostovanju u Donjem Vakufu. Prvo ime u sarajevskoj ekipi, uz 9 skokova i 17 poena, bio je Kamenjaš.

U februaru 2021. godine, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Bugarskom rezultatom 80:61 uspješno završila kvalifikacije za Eurobasket 2022. Najefikasniji u bh. timu bio je Kamenjaš sa “double-double” učinkom – 17 poena, 14 skokova.
0 0