Info

Prijem za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola koji su svojim postignućima na najbolji način predstavljali lokalnu zajednicu

 

06.04.2021 16:16
Slika
 
 U povodu Dana općine Breza u sali Općinskog vijeća 6. aprila organiziran je prijem za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola koji su svojim rezultatima i postignućima na najbolji način predstavljali lokalnu zajednicu.

- Radujem se svakom vašem uspjehu. Ponosan sam na vaše izvanredne sposobnosti kada su u pitanju učenje, liderstvo, nadarenost za nauku, komunikacija i sport. Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vam poželim sve najbolje u nastavku školovanja i života - naglasio je Općinski načelnik Vedad Jusić.

Prijemu su prisustvovali Hana Bulbulušić, Almina Zahirović i Đani Kovačević iz Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, organizacije koja je prepoznata po značajnom doprinosu poboljšanju uvjeta života mladih u Brezi.

Učenica Osnovne škole “Enver Čolaković” Sajra Botić autorica je najboljeg literarnog rada na temu ''Moj maternji jezik'' u okviru konkursa koji je raspisao Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu.

Gimnazijalka Inela Telalović pobjednica je javnog konkursa za najbolje literarne radove Javne ustanove Muzej „Alija Izetbegović“.

Učenik Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić”, član Taekwondo klub “Bosna” Semir Jusić dobitnik je priznanja “Sportska nada” na manifestaciji izbora najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona.

Učenica Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” Amila Abdukić članica je kadetske ekipe Ženskog nogometnog kluba “SFK 2000”. Mlade igračice ovog sarajevskog kluba su takmičenje u Premijer ženskoj „U-17“ ligi Bosne i Hercegovine završile na prvom mjestu sa 42 boda (14 pobjeda, bez remija i poraza), uz impresivnu gol razliku 107:6.
0 0