Info

Projekt “Mjesec svijesti o očuvanju planete Zemlje”: Na lokalitetu sanirane deponije Nedići posađeno 150 sadnica bora i smrče

 

22.04.2024 18:31
Slika
 
U akciji pošumljavanja, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje, na lokalitetu sanirane deponije Nedići posađeno je 150 sadnica bora i smrče.

Akcija u kojoj su sudjelovali učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” Breza realizirana je u sklopu projekta “Mjesec svijesti o očuvanju planete Zemlje” koji, u saradnji s Gimnazijom, Općinom Breza i Javnim preduzećem “Komunalno”, provodi Udruženje "Centar pozitivne prakse".

Članovi sekcije “Mladi geografi” i ostali učenici Gimnazije, predvođeni profesoricom geografije Edinom Tabučija-Bekrić i predsjednicom Udruženja “Centar pozitivne prakse” Ilmom Omerhodžić, na taj način građanima Breze uputili su poziv na aktivno sudjelovanje u održivom djelovanju u svakodnevnom životu.

Akcija je završila druženjem sudionika i razmjenom prijedloga za efikasnije skretanje pažnje javnosti na važnost očuvanja čiste Breze.

Organizatori su izrazili zahvalnost Općini Breza i načelniku Vedadu Jusiću na finansijskoj podršci realizaciji projekta.

Galerija fotografija
0 0