Aktivnosti općinskog načelnika

Radna posjeta ministra zdravstva dr. Adnana Jupića Javnoj ustanovi Dom zdravlja Breza

 

11.08.2020 12:35
Slika
Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Adnan Jupić posjetio je Dom zdravlja Breza
Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Adnan Jupić posjetio je Dom zdravlja Breza kako bi se uvjerio kakvo je stanje u ovoj ustanovi u oklonostima pandemije koronavirusa.

Na sastanku na kojem su prisustvovali načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović i direktor Doma zdravlja prim. dr. Fikret Salčinović razgovarali su o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području općine Breza.

Direktor Salčinović napomenuo je da Koordinaciono tijelo za praćenje stanja u vezi s pojavom koronavirusa na čelu s načelnikom mr. sci. Munibom A. Zaimovićem redovno zasjeda i da imaju odličnu saradnju sa sanitarnim inspektorima i Policijskom stanicom Breza. Također je rekao da je izdato 40 rješenja od sanitarnog inspektora za samoizolaciju, trenutno je 11 pozitivnih slučajeva, a na hospitalizaciji se nalazi jedna osoba.

Povod posjete, prema riječima ministra zdravstva dr. Adnana Jupića, su redovni obilasci zdravstvenih ustanova koji su u proteklom periodu pokazali visok stepen razmijevanja i rada.

„Trenutno u Zeničko-dobojskom kantonu imamo 500 aktivnih slučajeva. Iako smo imali oskudne finansije, napravljen je dobar sistem da bi se usporilo širenje virusa. Zadovoljan sam radom i organizacijom Doma zdravlja Breza. Mi smo dio tima i zajedno ćemo sve aktivnosti provesti do kraja“ – kazao je dr. Jupić.

Načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović zahvalio je ministru Jupiću i njegovom timu koji preporukama i aktivnostima pomažu općinu Breza. Također je apelirao na građane da se pridržavaju mjera.

„Nadam se da ćemo prebroditi ovo stanje prouzrokovano pandemijom COVID-19. Molim naše sugrađane da slijede, slušaju i sprovode važeće epidemiloške mjere koje preporučuju stručnjaci i krizni štabovi kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa“ – istakao je Zaimović.
0 0