Info

Rasvjetljavanje razbojništva počinjenog 4. februara 2021. godine : Službenici Policijske stanice Breza lišili slobode tri osobe

 

12.02.2021 20:32
Slika
 
Radeći na rasvjetljavanju razbojništva izvršenog 4. februara oko 20 sati u ulici Alije Izetbegovića, kada je nepoznati počinilac uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao poslovnicu Lutrije BiH u Brezi, nakon obimnog operativnog rada na terenu i saradnje s drugim policijskim agencijama, policijski službenici su došli do podataka o osobama za koje je postojala sumnja da bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Lica su 11. februara lišena slobode, a izvršen je i pretres prostorija u kojima borave. Osumnjičeni su upućeni Kantonalnom tužilaštvu u Zenici na dalje postupanje. Službenici Policijske stanice Breza i dalje će nastaviti raditi na prikupljanju dodatnih dokaza i utvrđivanju okolnosti pod kojima je izvršena pljačka.

U cilju jačanja povjerenja između građana i policijskih službenika, načelnik općine Breza Vedad Jusić pozvao je građane na još intenzivniju saradnju, posebno naglašavajući važnost pružanja informacija po kojima Policijska stanica Breza u okviru svojih nadležnosti i postupa.
0 0