COVID-19

Sastanak Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa : Prim. dr. spec. Fikret Salčinović apelirao na građane da smanje dolaske u Dom zdravlja

 

06.11.2020 10:23
Slika
 
Članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa konstatirali su na današnjem sastanku da je, zbog trenutno dvadeset i jednog pozitivnog slučaja na koronavirus, epidemiološka situacija na području Breze i dalje nepovoljna. Taj broj, prema riječima direktora Doma zdravlja prim. dr. spec. Fikreta Salčinovića, nije realan jer je rađen manji broj testiranja.

Govoreći o ozbiljnosti situacije i gubitku značajnog broja zdravstvenih kadrova zbog zaraze virusom COVID-19 dr. Salčinović je, u cilju zaštite zdravlja zdravstvenih radnika i pacijenata, apelirao na građane da smanje broj dolazaka u Dom zdravlja, kako bi dali prednost obavljanju samo hitnih pregleda i postupaka, dok traje epidemija.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović je navela da je 27 osoba pod mjerama samoizolacije.

Član Općinske izborne komisije Tarik Mamela je dodao da se i dalje provodi obuka za predsjednike i članove biračkih odbora.

Prema riječima komandira Policijske stanice Breza Mensura Halilovića, policijski službenici svakodnevno kontrolišu osobe koje borave u samoizolaciji.

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco kazao je da su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva nastavili provoditi akcije dezinfekcije javnih objekata i površina.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja prim. dr. spec. Fikret Salčinović, član Općinske izborne komisije Tarik Mamela, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Mensur Halilović i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco.
0 0