Info

U kraljevskom gradu Bobovcu proslavljen Dan državnosti Bosne i Hercegovine : Čestitke uputili načelnici Breze i Kaknja

U programu sudjelovale članice Kulturno-umjetničkog društva "Mirsad Hajduković"

25.11.2022 23:22
Slika
 
U saradnji s Javnom ustanovom Centar za kulturu i edukaciju Vareš, uz partnerstvo općina Breza i Kakanj, proslavu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u kraljevskom gradu Bobovcu, 25. novembra organizirala je Općina Vareš.

Brojne goste je, u ime domaćina, pozdravio načelnik Vareša Zdravko Marošević.

„Dragi moji prijatelji, uvaženi susjedi i svi koji ste došli sa raznih strana. Državu samo mi možemo graditi, a neki međunarodni faktori nam mogu garantirati mir i sigurnost i kontrolirati naše gluposti. Kada kažem naše, razumijete me u potpunosti na koje mislim. Bobovac je taj koji govori, upućuje i opominje, ovdje se brani Bosna i Hercegovina. Bobovac nije samo dužnost općine Vareš kao administrativne cjeline, niti je dužnost Kaknja ni Breze, Bobovac je država. Gdje god hodate i gdje god radite, bez obzira na kojim funkcijama, uvijek neka vam bude država na prvom mjestu”, rekao je načelnik Marošević.

Načelnici Breze i Kaknja, Vedad Jusić i Mirnes Bajtarević, posredstvom svojih obraćanja uputili su čestitke i dali punu podršku obilježavanju Dana državnosti na ovom historijskom mjestu.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovale su članice Kulturno-umjetničkog društva „Mirsad Hajduković“ Breza.
0 0