Info

Promovirani projekti i mikrobiznisi pristigli na Poziv za društvene projekte mladih i Poziv za mlade preduzetnike i preduzetnice

"Mladi iz Breze su još jednom dokazali da žele uraditi dobre i korisne stvari za svoju zajednicu", istaknuo je načelnik Vedad Jusić

09.06.2021 18:10
Slika
 
Omladinska banka Breza, uz pomoć općine Breza i Fondacije Mozaik u 2021. godini podržat će prijedloge pet društveno korisnih projekata i dva mikrobiznisa u njihovoj realizaciji.

Nakon glasanja koje je trajalo od 3. do 9. juna najviše podrške dobili su projekti: “Klub knjige”, “Klupe za sve!”, “Džamija i Podšpilja, vaša i naša atrakcija”, “Project Vrbovik”, “Za ljepšu igru naših mališana” te mikrobiznisi “H.Z. Transport” i “Eko hrana”.

Na ceremoniji promocije rezultata u maloj sali općine Breza, članovi i članice Odbora Omladinske banke Breza Edin Zahirović, Lejla Mušanović, Šejla Šehić i Ena Omerhodžić uputili su izraze zahvalnosti Općinskom načelniku Vedadu Jusiću.

- Mladi iz Breze su još jednom dokazali da žele uraditi dobre i korisne stvari za svoju zajednicu. Članovima i članicama projektnih timova te Odbora Omladinske banke Breza čestitam na aktivizmu i postignutim rezultatima. Općina Breza će tokom mandata posvećivati puno više institucionalne pažnje potrebama mladih u našoj zajednici. Uvjeren sam da nas u 2022. godini očekuje još veći broj projektnih i biznis ideja mladih – istaknuo je načelnik Jusić.

Promociji projekata i mikorobiznisa koji su pristigli na Poziv za društvene projekte mladih u Omladinskim bankama i Prvi poziv za mlade preduzetnike i preduzetnice, održanoj 9. juna 2021. godine, prisustvovao je i službenik za mlade Alen Smajić.

Galerija fotografija : U maloj sali općine Breza promovirani projekti i mikrobiznisi
0 0