Info

U maloj sali općine Breza upriličen prijem za dr. Hamida Al-Marwanija

Općinski načelnik Vedad Jusić zahvalio dr. Hamidu Al-Marwaniju na podršci izgradnji džamije na vakufskoj parceli u Vijesolićima

10.06.2021 15:47
Slika
 
U maloj sali općine Breza, 10. juna 2021. godine, upriličen je prijem za dr. Hamida Al-Marwanija, profesora s Univerziteta Katar kojem je Općinski načelnik Vedad Jusić zahvalio na kontinuiranoj podršci izgradnji džamije na vakufskoj parceli u Vijesolićima i brojnim projektima od važnosti za mještane ovog naselja.

- Koristim ovu priliku da uputim izraze zahvalnosti velikom broju ljudi, kako iz Breze tako i cijelog svijeta, koji su podržali izgradnju džamije i na taj način se ugradili u trajno dobro. Nadam se da će dr. Hamida zdravlje poslužiti i da će mu se pružiti još veliki broj prilika da bude učesnik i podrška ostvarenju brojnih plemenitih ciljeva – dodao je Jusić.

Dr. Hamid je profesor da’ve i islamske kulture na Fakultetu islamskih studija Univerziteta Katar, a u Bosni i Hercegovini je u nekoliko navrata boravio kao gostujući profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.
0 0