Info

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”: Dodijeljena informatička oprema u vrijednosti 9.000 KM

 

07.06.2024 09:13
Slika
 
U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg zajedno finansiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH, u prostorijama Općine Breza dodijeljena je informatička oprema za šest mjesnih zajednica u vrijednosti 9.000 KM.

Dodjeli su prisustvovali Vedad Jusić, načelnik Općine Breza, Eldina Dervišević, koordinatorica operativnog tima projekta, predsjednik MZ Župča, Fikret Muratović, predsjednik MZ Mahala, Nijaz Smailbegović, predsjednik MZ Slivno, Najil Sirotanović, predsjednik MZ Gornja Breza, Namir Frljak, predsjednik MZ Vardište, Fetah Botić, predsjednik MZ Vijesolići, Midhat Mušić i članovi savjeta MZ Vijesolići Irman Šabić i Esmin Mušić.

Općinski načelnik je zahvalio donatorima i UNDP-u na doprinosu realizaciji druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” i istakao kako je njegovo provođenje izuzetno važno u smislu obezbjeđenja informatičke opreme potrebne za funkcionisanje savjeta.

Dodao je kako će oprema olakšati rad, brži protok informacija prema mještanima, lakše organizovanje i vođenje sastanaka, kao i rješavanje bitnih pitanja.

Predstavnici mjesnih zajednica su ranije prošli i edukaciju iz osnova rada na računaru.

Koordinatorica na projektu je zahvalila donatorima i Općinskom načelniku na implementaciji još jedne aktivnosti u sklopu druge faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, koje su na području općine Breza provođene tokom protekle četiri godine. Istakla je bitnost projekta za općinu Brezu i mjesne zajednice, rekavši da mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između mještana i lokalne uprave.

Predsjednici mjesnih zajednica su izrazili zahvalnost na doniranoj opremi koja će im, kako su naveli, biti od velike pomoći prilikom rješavanja značajnih pitanja.

Galerija fotografija
0 0