Info

U okviru realizacije projekta koji sprovodi organizacija World Vision International u BiH : Deset porodica podržano donacijom poljoprivredne mehanizacije

Ovakav vid podrške počeo je nakon početka pandemije u BiH, rekao je Adnan Salihagić

12.05.2022 15:26
Slika
 
U okviru realizacije projekta ekonomskog osnaživanja porodica koji na području općine Breza sprovodi organizacija World Vision International u BiH (WVI BiH), na platou ispred Osnovne škole “Enver Čolaković” deset porodica je 12. maja 2022. godine podržano donacijom poljoprivredne mehanizacije.

“Ovakav vid podrške počeo je nakon početka pandemije u BiH. Ove godine imamo 10 korisnika koji su dobili poljoprivrednu mehanizaciju u vidu motokopačice sa priključcima za lakšu obradu zemlje”, rekao je Adnan Salihagić, uposlenik organizacije WVI BiH.

Projekt je realizovan u saradnji s Javnom ustanovom Centar za socijalni rad (CZSR) Breza i općinom Breza koja je obezbijedila 50 posto novčanih sredstava za provedbu projektnih aktivnosti.  Mehanizaciju je isporučila banjalučka firma “Agromehanika”.

Poljoprivredne mašine namijenjene su ranjivim porodicama sa djecom, sa niskim ili bez stalnih primanja, koje imaju uvjete za bavljenje poljoprivredom. Mašine će porodicama olakšati rad i omogućiti prodaju viška proizvoda kako bi nadomjestile nedostatak novca u kućnom budžetu. “Ovo može biti novi početak za neke porodice“, naveo je Osman Salkić, direktor CZSR Breza.

Općinski načelnik Vedad Jusić pohvalio je djelovanje WVI BiH u okviru kojeg je ostvaren veoma značajan doprinos u sferi poboljšanja ekonomske stabilnosti ranjivih porodica.

WVI u Bosni i Hercegovini od 1994. godine provodi humanitarne, interventne i zagovaračke programe, te programe razvoja zajednica za dobrobit djece i njihovih porodica, posebno se fokusirajući na one najranjivije.

Galerija fotografija

Donacija poljoprivredne mehanizacije za porodice u Brezi (video)
0 0