Info

U sali Općinskog vijeća uručena priznanja “Plaketa Breze” i “Nagrada Breze”

 

06.04.2021 20:11
Slika
 
Općinska delegacija koju je predvodio načelnik Vedad Jusić, zajedno sa delegacijom boračkih organizacija, u povodu obilježavanja 6. aprila – Dana općine Breza položila je cvijeće na spomen-obilježja šehidskih mezarja, spomen-kosturnicu borcima Narodnooslobodilačkog rata i rimokatoličko groblje.

Odlikovanje "Plaketa Breze" pripalo je Humanitarnoj organizaciji „Human Appeal International“ (HAI) sa sjedištem u Sarajevu i Udruženju građana „Planinarsko društvo Budoželj“. Nagrade je uručio načelnik Vedad Jusić, a primili su ih predsjednik PD "Budoželj" Muamer Omerhodžić i predstavnik organizacije HAI dr. Issa Yusuf.

Mlada književnica i umjetnica Emina Smailbegović koja je magistrirala na Univerzitetu "La Sapienza" u Rimu dobila je priznanje “Nagrada Breze”, a preuzeo ga je njen otac Seid Smailbegović. U sali Općinskog vijeća posthumno je dodijeljeno priznanje dr. Dragoljubu Brenji koji je skoro cijeli svoj radni vijek proveo u Domu zdravlja Breza, obavljajući brojne poslove iz kruga svoje specijalnosti, ali i operativne zahvate. Odlikovanje je preuzeo prim. dr. spec. Fikret Salčinović, direktor Doma zdravlja.

Za svoj višedecenijski angažman na muzičkoj sceni BiH i doprinos afrimaciji Breze šestoprilsko priznanje dobio je muzičar Huso Pajić. Općinska priznanja “Nagrada Breze” dodijelio je predsjedavajući Općinskog vijeća Anel Rihić.

Najznačajniji historijski datum za općinu Breza obilježen je na prigodan način i u vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Polaganje cvijeća i dodjela odlikovanja organizirani su u skladu s preporukama epidemioloških službi uz dodatne mjere zaštite.
0 0